Публична изява на клуб „Ръкотворница“

С представянето на изложбата „Цветна магия”, включваща декоративни маски, вдъхновени от творчеството на Пикасо, пъстроцветни пилета и пана от плъстена вълна, на 24 април 2018 г. бе осъществена и публичната изява на групата по интереси „Ръкотворница“, с ръководител Мария Колева.

Децата с гордост представиха своите произведения и споделиха с присъстващите своите постижения през изминалия период, като:

Участие в Коледния и Великденския базар, организирани от Училищния ученически съвет с изработени тематични сувенири и предмети за бита.

С изработените кукли ангели децата участваха в националния конкурс „Виж моя ангел”. Яница Станчева бе удостоена с най-високото отличие на конкурса – специалната награда на Арт-къща „Куклите” гр.София, а Йоана Тодорова – с почетното 2-ро място.

Заедно със своите баби, децата изработиха мартеници и кукли мартеници, които бяха представени на националната изложба „Баба и внуче заедно в традициите” в гр. София, за което клуба получи специално благодарствено писмо и подаръче за всеки участник.

За 8-ми март бяха изработени картички и рози от креп хартия. А с изработените пиняти „Великденски пилета” бяха зарадвани участниците в общоградския празник, организиран от община Любимец.

Изразена бе и благодарност към клубовете „Пинокио” и „Да съхраним българското” за съвместната и ползотворна работа.